OKRES WZROSTU U SZCZENIĄT DUŻYCH RAS JEST
DOŚĆ DŁUGI, WIEC POTRZEBUJĄ ONE POKARMU
BOGATEGO W BIAŁKO ZWIERZĘCE - aby wspomagać
przyrost masy mięśniowej, O NISKIEJ ZAWARTOŚCI
WĘGLOWODANÓW - co pozwoli kontrolować
wagę, ORAZ ŚCIŚLE OKREŚLONEGO POZIOM WAPNIA I
FOSFORU - aby zapewnić prawidłowy
rozwój szkieletu.
ACANĘ charakteryzuje duża zawartość białka i
niewielka węglowodanów oraz brak
pszenicy, kukurydzy i glutenu –
składników, które często
wywołują niestrawność. Zamiast nich zawiera
20% zdrowych owoców, warzyw i owsa
– który ma niski indeks
glikemiczny, pomaga w regulacji poziomu cukru
we krwi oraz zapobiega niepożądanemu, zbyt
szybkiemu przyrostowi wagi. Świeży pacyficzny
łosoś jest wybornym źródłem
kwasów Omega-3 (DHA, EPA), które
zapewniają zdrowa skórę, lśniącą sierść
i wspomagają odporność, a dodatek ziół
i wodorostów (liście czerwonej maliny,
oset) dostarcza antyoksydantów oraz
usprawnia metabolizm. Wysokiej klasy ACANA
jest przygotowywana
ze składników najwyższej
klasy.
55% regionalnych składników
mięsnych
25% regionalnych owoców i warzyw
20% owsa i brązowego ryżu
Zalety produktu:
Świeże regionalne składniki
Pochodzące z lokalnych farm kurczaki, całe
świeże jaja oraz pacyficzny łosoś dostarczane
świeże, bez konserwantów i wprost kipi
od wysokoodżywczego białka i
tłuszczów.
Omega-3 ze świeżych kanadyjskich
łososi
Świeży pacyficzny łosoś jest doskonałym
źródłem nieprzetworzonych kwasów
omega-3 (DHA, EPA), które są
niezmiernie ważne w diecie wszystkich
psów.
Dużo białka, mało węglowodanów
Wysoka zawartoość łatwoprzyswajalnych białek
zwierzęcych i niska węglowodanów,
najlepiej oddaje proporcje naturalnego
pożywienia i potrzeb dorosłych psów.
Oceaniczne wodorosty i preriowe zioła
Ręcznie zbierane wodorosty, algi i morszczyn
pęcherzykowaty oraz owoce jałowca i korzeń
łopianu są naturalnym źródłem
przeciwulteniaczy i absorbentów
toksyn.
Parowany owies - węglowodany o niskim
indeksie glikemicznym.
Parowany owies jest bogatym źródłem
węglowodanów uwalniających glukozę do
krwi powoli, utrzymując stały, zbilansowany
poziom dostarczanej energii.