Ekologiczna fasola mung jest rośliną
należącą do rodziny bobowatych.
Stanowi jeden z głównych składników w
kuchniach azjatyckich.
Doskonała do potraw curry.
Jest niezwykle pożywna.
W tradycyjnej medycynie chińskiej
uznawana jest za szczególnie pożyteczny
środek.
Fasola mung to królowa wśród wszystkich
kiełków.
Kiełkuje bez problemów, a smak kiełków
przypomina delikatny, młody groszek.
Kiełki są cennym źródłem składników
mineralnych (potasu, fosforu, wapnia, magnezu,
sodu, cynku) i witamin ( B1,B2,B3,B6,E).
Kiełki fasoli mung świetnie komponują
się w sałatkach.
Wartość odżywcza: na 100g 1453 kJ/ 347
kcal
białko: 23,8 g
węglowodany: 46,3 g
tłuszcze: 1,2 g
błonnik: 16,3 g
Certyfikat: AGROBIOTEST 07904 B
RE07/2005/PL
Producent: BIO PLANET (Polska)
Polkowice Dolnośląskie Cena: 8.65 PLN,
Kliknij na link w celu przeniesienia do strony firmowej oferty www.macacai.isu.pl