Ekologiczna soczewica czerwona to
pozbawiona łupinki soczewica brązowa.
Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona
jest lepiej przyswajalna przez organizm.
Zarodek traci jednak siłę kiełkowania.
Ceniona szczególnie w krajach Bliskiego
Wschodu, zyskuje popularność na polskich
stołach.
Jest niezwykle pożywna i smaczna.
Soczewica podatna jest na rozgotowanie,
dlatego najlepiej nadaje się na dania
jednogarnkowe, zupy oraz pikantne przekąski.
Nie wymaga wcześniejszego namaczania.
Wartość odżywcza: na 100g:
1144 kJ / 270 kcal
białko: 23,4 g
węglowodany: 40,6 g
tłuszcze: 1,5 g
błonnik: 17,0 g
Certyfikat: AGROBIOTEST 07904 B RE
07/2005/PL
Producent: BIO PLANET (Polska)
Polkowice Dolnośląskie Cena: 9.1 PLN,
Kliknij na link w celu przeniesienia do strony firmowej oferty www.macacai.isu.pl