Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim
alkoholowym posmakiem, jest to wynik
fermentacji pszenicy.
W zawiązku z tym nie nadaje się do
dłuższego gotowania.
Najlepiej dodawać go pod koniec
przygotowania posiłku, aby sos nie utracił
charakterystycznego aromatu.
Shoyu doskonale komponuje się z piklami,
w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi,
sashimi i duszonymi warzywami.
Skład: woda, soja, pszenica, sól morska,
koji - surowce pochodzące z upraw
ekologicznych.
Wartość odżywcza: na 100 ml 246kJ/59
kcal
białko: 9,6 g
węglowodany: 4,9 g
tłuszcze: 0,1 g
Producent: LIMA (Belgia)
Polkowice Dolnośląskie Cena: 17.3 PLN,
Kliknij na link w celu przeniesienia do strony firmowej oferty www.macacai.isu.pl